Φ.Σ. Αττικής & Πειραιά: Τέλος στην κινητοποίηση κατά της σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ για τα Αναλώσιμα

Posted on

Τα Δ.Σ. των φαρμακευτικών συλλόγων Αττικής και Πειραιά σταματούν από σήμερα, 1/9/2017, την κινητοποίηση κατά της σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ, που σημαίνει ότι οι ασφαλισμένοι μπορούν πλέον να προμηθεύονται υγειονομικό και ιατροτεχνολογικό υλικό, αναλώσιμα διαβήτη και σκευάσματα ειδικής διατροφής από τα φαρμακεία, πληρώνοντας μόνο τη συμμετοχή τους.

Διαβάστε τις ανακοινώσεις των 2 συλλόγων.

Φ.Σ. Αττικής:

“Με απόφαση της από 31/8/2017 συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας, αναστέλλεται η άρση της επί πιστώσει χορήγησης ιατροτεχνολογικών προϊόντων, σκευασμάτων ειδικής διατροφής και αναλώσιμου υλικού, αρχής γενομένης την 1η/9/2017.

Ως εκ τούτου, τα φαρμακεία της Αττικής, από 1/9/2017 εκτελούν κανονικά (δηλαδή επί πιστώσει) τις γνωματεύσεις ΕΟΠΥΥ που αφορούν αναλώσιμα (ιατροτεχνολογικά προϊόντα, σκευάσματα ειδικής διατροφής και αναλώσιμο υλικό).

Μετά τα μέσα Σεπτεμβρίου, θα ληφθούν υπόψη, τόσο η πορεία των εκκαθαρίσεων και εξοφλήσεων των υποβολών μας, όσο και τα αποτελέσματα της Γενικής Συνέλευσης του Π.Φ.Σ., ώστε να αποφασιστεί αν θα παρθούν νέες αποφάσεις σχετικά με το θέμα.

Υποβολή αναλωσίμων για Αύγουστο 2017 δεν θα παραληφθεί από τις υπηρεσίες του Συλλόγου.”

Φ.Σ. Πειραιά

“Το Δ.Σ. του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά, που συνεδρίασε στις 31/08/2017, αποφάσισε ομόφωνα την άρση της απόφασης περί αναστολής εκτέλεσης αναλώσιμων και ιατροτεχνολογικών προϊόντων προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, εν αναμονή της Γενικής Συνέλευσης του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου που θα λάβει χώρα στις 16 Σεπτεμβρίου 2017.

Η προσπάθεια του ΕΟΠΥΥ για επίλυση των προβλημάτων μας και ικανοποίηση των αιτημάτων μας, μετά την κινητοποίηση των Φαρμακευτικών Συλλόγων Πειραιά και Αττικής, έφερε αποτελέσματα.

Εντούτοις, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος οφείλει να αναλάβει πλήρως την ευθύνη τόσο της διαδικασίας όσο και της ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.”

Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα 1η Σεπτεμβρίου 2017 οι γνωματεύσεις με αναλώσιμα σακχαρώδη διαβήτη θα έχουν προθεσμία εκτέλεσης 10 ημέρες από την έκδοσή τους.

Δείτε τη σχετική ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ εδώ

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Οι 10 ημέρες προθεσμία δεν ισχύει για τα υπόλοιπα χορηγούμενα είδη που περιλαμβάνονται στη σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ, π.χ. οξυγόνα, αναπνευστικές συσκευές, ορθοπεδικά είδη κλπ.

Προφανώς, για τις γνωματεύσεις με ημερομηνία έκδοσης έως τις 31 Αυγούστου, δεν ισχύει η 10ήμερη προθεσμία, αλλά το όποιο διάστημα αναγράφεται πάνω στις γνωματεύσεις (δηλ. 1 ή 2 μήνες).

Επίσης, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ προς τους φαρμακοποιούς μέχρι τις 10/9/2017 οι υποβολές Αυγούστου δεν θα μπορούν να ολοκληρωθούν λόγω τεχνικών διεργασιών στην εφαρμογή του e-dapy.

Show Buttons
Hide Buttons